miércoles, 11 de septiembre de 2024

LA ROCA CASTELLARENCA AGAFA RESSÓ

És ben conegut pels lectors del blog que, dins del terme municipal de Castellar del Vallès hi han forces sectors d'escalada esportiva, concretament sis. D'aquests sis sectors (dos els hem obert i explicat per primera vegada en aquest blog, i estic preparant l'article d'un tercer), n'hi ha dos de molt coneguts, el Xaragall del Foió (ampliament explicat en aquest blog) i la coneguda com a Paret de les Arenes o Paret de les Roques d'Aguilar. Doncs em complau informar-vos que durant aquest any 2024 ha vist la llum una guia d'escalada que recull ambdos sectors!


Parlem de la guia d'escalada: Barcelona y alrededores parte Norte. Aquest és el segon i ultim volum d'aquesta col·lecció que detalla parets de la provincia de Barcelona. El primer volum recollia escalades de la part Sud (Garraf, Penedes, Baix Llobregat...). L'autor, Luis Alfonso, és l'escriptor i ressenyador principal de l'escalada esportiva al nostre pais i molt conegut en el mundillo vertical.

El llibre el podeu comprar a l'enllaç d'aqui sota:

Observem, amb cert orgull però també una mica de recel, com es fa cas als nostres sectors locals. Sobretot en el cas de les Arenes, doncs si bé el Xaragall del Foio ja és molt conegut, i l'afluència acostuma a ser abundant, l'altre sector -més amagat a la muntanya- es conservava més anonim. Tanmateix el caràcter del mateix segurament no el convertiran en un producte de consum massiu, i la tranquilitat i familiaritat s'hi mantindran intactes.

Em complau dir que les ressenyes del Foio s'han basat en les meves, que de fet fins ara eren les uniques ressenyes del sector. Tot i així, i per ser previsor en temes de copyright, m'abstindré de compartir les noves ressenyes del llibre. Si em tanquessin aquesta pagina, que ja té els seus anyets, per quatre ressenyes, no sé pas que faria.
Adjunto en tot cas les meves: